2011. november 27., vasárnap

Gyógyító tippek

Torokfájás
A népi gyógyászat egyik módszere a torokfájás megszüntetésére az almaecetes gargarizálás. Egy kiskanál almaecetet keverjünk el egy pohár langyos vízben, majd óránként gargarizáljunk vele úgy, hogy végül a kortynyi levet mindig le is nyeljük. Így az almaecetes víz a torok minden területét éri, sokkal inkább, mint amikor a szokásos módon, csak öblítjük a szájüreget. Ahogy a kellemetlen érzés alábbhagy, már elegendő, ha ritkábban ismételjük a kezelést.
Tapasztalatok szerint a torok bakteriális fertőzése 24 óra alatt jelentősen csökkenthető vagy megszüntethető ezzel a módszerrel.

A méz és a citrom keveréke még a legmakacsabb köhögést is csillapítja
Köhögés
A köhögés ellen is van jól bevált, hagyományos módszer. Ehhez egy citromot főzzünk egészben tíz percig. Ez alatt a gyümölcs megpuhul, és így több levet nyerhetünk belőle. Ezután vágjuk félbe, levét csavarjuk ki egy pohárba. Adjunk hozzá két kanál glicerint (30 g), és miután jól összekevertük, töltsük meg a poharat mézzel. Napközben köhögési rohamot követően vegyünk be mindig belőle egy kiskanálnyit, miután alaposan átkevertük, illetve lefekvés előtt, valamint akkor is ugyanennyit, ha éjjel ébredünk a köhögésre. Ha nagyon makacs a betegségünk, naponta hatszor, reggel, ebéd előtt és után, kora délután, vacsora előtt és után, valamint lefekvés előtt is fogyasszunk a mézes-citromos krémből.
 
Immunerősítő koktél
Tapasztalatok szerint a méz és az almaecet rendszeres fogyasztásával hatásosan erősíthető az immunrendszer, így könnyebben elkerülhetőek például a téli megfázásos betegségek is.
Ehhez érdemes mindennap reggel elfogyasztanunk egy pohár vízben elkevert evőkanálnyi almaecetet ugyanennyi mézzel.
 
  
Orrdugulás és homloküreg-gyulladás
Mindkét panaszra az egyik legjobb gyógyszer a lépes­méz lehet. A lépből gyúrjunk rágógumi méretű golyócskákat, s ezeket rágcsáljuk 4-6 óránként 15-15 percen keresztül, majd dobjuk ki.
A homloküreg-gyulladás megelőzésére, visszatérésének megakadályozására is alkalmas a lépesmézrágcsálás. Ehhez panaszmentes időszakban is érdemes rendszeresen elrágcsálnunk naponta egy-két adagot belőle.
Forrás : http://www.blikk.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése